17 Απριλίου 2024

Απαγόρευση αλιείας στα εσωτερικά νερά της Π.Ε.Δράμας.

 

-Από τη Κυριακή 15 Απριλίου 2018 απαγορεύεται η αλιεία (επαγγελματική και ερασιτεχνική) ιχθύων και λοιπών υδροβίων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο:

στον ποταμό Νέστο,

στον ποταμό Αγγίτη,

στους παραποτάμους του Νέστου και Αγγιτη (ενδεικτικά Αρκούδά ρέμα, Αιαβολόρεμα, Δεσπάτη, Μούσδελη, Βαθύρεμα, Στραβόρεμα κ.α.),

στις φραγμαλίμνες Θησαυρού, Πλατανόβρύσης, Λευκογείων, Κατάφυτου και σε όλα τα ρέοντα ύδατα (ρέματα, χείμαρροι) που καταλήγουν στις ανωτέρω φραγμαλίμνες και

στους λοιπούς αλιευόμενους υδάτινους σχηματισμούς (ενδεικτικά πηγές Αγ. Βαρβάρας, πηγές Μυλοποτάμου, πηγές Βοϊράνης, αρδευτικές διώρυγες και τάφροι, κ.λ.π.) της Π.Ε. Δράμας.

-Η απαγορευτική περίοδος αλιείας λήγει στις 30 Μαΐου 2018 και ώρα 8:00 π.μ.

-Η απόφαση απαγόρευσης που εξέδωσε το Τμήμα Αλιείας της Δ.Α.Ο.Κ. Δράμας αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών και των λοιπών υδρόβιων οργανισμών που διαβιούν στα παραπάνω επιφανειακά νερά και δεν επηρεάζει τις όποιες απαγορεύσεις προκύπτουν από την ισχύουσα νομοθεσία για το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης (ΚΥΑ 40379/01.10.09 και ΚΥΑ 61762/11.12.12).

-Για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις όπως επιβολή προστίμου, αφαίρεση άδειας αλιείας, κατάσχεση και εκποίηση των παρανόμων αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση ή καταστροφή (ανάλογα με την περίπτωση) αλιευτικών εργαλείων και συσκευών.

-Υπεύθυνες Αρχές για την τήρηση αυτής της απόφασης είναι οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες.